Laddar, vänta lite...

Köpvillkor

För att handla på Uttaget.se måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel och ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. Samtliga priser är inklusive moms. Vi förbehåller oss att ta ut en fraktkostnad per beställning, se punkt 5.

1. Leveranstid Se leveranstiden i respektive produkts informationstext (generellt 1-5 arbetsdagar). Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta 7 respektive 20 dagar efter köpttillfället. Vid leveransförsening har du som kund givetvis rätt att häva köpet! Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella prisfel.

2. Bekräftelse När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din order. Spara detta mail (Tack för din order) då det är bra att ha till hands vid eventuell framtida kontakt med kundtjänst.

3. Högsta orderbelopp, lägsta orderbelopp och kreditgräns Vid fakturering och delbetalning varierar kreditgränsen och beräknas när köpet slutförs. Kreditgränsen sätts vid varje enskilt köp efter sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia.

4. Betalningsalternativ Vid köp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom vår kreditpartner Klarna AB. Är du konsument påverkar den dock inte din kreditvärdighet och kan inte heller ses av någon annan än av Klarna AB. Inte ens av Uttaget.se. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit.

Om du har erlagt betalning och på ett korrekt sätt häver köpet så gör vi en återbetalning av beloppet inom 30 dagar. Du har möjlighet att välja mellan dessa sätt att betala.

Alt 1. Klarna Faktura - betala om 14 dagar Väljer du faktura får du hem fakturan tillsammans med dina beställda varor. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Det tillkommer inte någon faktura-avgift. Företag som vill handla för ett högre belopp är välkomna att kontakta kundservice.

Alt 2. Kortbetalning Man kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort.
Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift. 
Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner Payex för att garantera snabb och säker betalning.
Så här går det till: 
1. Välj Kreditkort som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till Payex säkra betalningsserver.
2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren. 
Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid.
3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet. 
4. Köpsumman reserveras först på ditt konto. 
5. När varorna skickas, dras pengarna från ditt konto och den reserverade summan överförs via Payex till Uttaget.se.

Alt 3. Direktbetalning Man kan välja att betala hela ordervärdet genom en sk direktbetalning om du är internetkund hos Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank. En direktbetalning fungerar som en kortbetalning och din betalning bokförs omgående hos Uttage.se. Det tillkommer inte någon avgift och överföringen sker genom en säker anslutning via Payson.

Så här går det till: 
1. Välj Direktbetalning som betalningsmetod i kassan och välj din bank
2. Klicka på Slutför köp. Du länkas nu till din banks inloggningssida där verifiering sker på sedvanligt sätt
3. Uppgifter om betalningsmottagare och belopp är redan ifyllda
4. Välj konto som pengarna ska dras från och genomför betalningen
5. Klicka på Tillbaka till företaget, så länkas du tillbaka till Uttaget.se

Alt 4. Delbetalning När du väljer delbetalning som betalningsalternativet i kassan får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt.
Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Klarna AB sammanställer dem på en kontofaktura månatligen. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden.
Följande alternativ finns för delbetalning:
• 3 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 95 kr)
• 6 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 295 kr)
• 12 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 395 kr)
• 24 månader, Konto 19,9% årsränta (betala 1/24 av totalbeloppet eller minst 50 kr i månaden)
• 36 månader med 9,95 % årsränta (uppläggningsavgift 395 kr)
* Aviavgift om 29 kr tillkommer på samtliga alternativ

Alt 4. Klarna Julkampanj genom Klarna Checkout. Nu kan du göra julens inköp i lugn och ro och betala först i slutet av februari! Med julkampanjen handlar du under november, december och januari månad och betalar först i slutet av februari till 0 % ränta.
En uppläggningsavgift på 29 kr/köptillfälle tillkommer.
Effektivränta vid köp om 5000 kr, 29 kr i uppläggningsavgift, 0 % ränta och betalning efter 4 månader är 1,75 %. Din totalkostnad blir 5029 kr. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket kan innebära att Klarna inhämtar en kreditupplysning. Du får i sådana fall en kopia av kreditupplysningen hemskickad till dig.
Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 10, mån-tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30 – 17.00 och helger 10.00 – 17.00.

5. Frakt Fraktavgiften baseras på vilket land varorna ska levereras till. I Sverige är fraktavgiften endast 69 kr på leveranser som går till ett utlämningsställe, samt 195 kr för leveranser till Finland eller Danmark. I Sverige kan du dessutom välja att få ditt paket direkt hem till dörren med hempaket (199kr) samt, om du är företag, få ditt paket skickat direkt till dörren med garanterad leverans innan kl 16 (225kr).

6. Transport Om varan skadas eller kommer bort under transporten är Uttaget.se betalningsansvarigt. Meddela kundservice direkt på support@uttaget.se för snabbaste service, dock senast inom skälig tid om du som kund varit förhindrat att påtala felet vid leverans.

Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från posten, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga de kostnader som uppstår i samband med en sådan retur + hanteringskostnad (395 SEK f.n inom Sverige, 995 SEK för andra länder). Om du skickar tillbaka ditt paket felaktigt (exempelvis genom att skicka som Postpaket eller till kontoret istället för lagret) så förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga de kostnader som uppstår i samband med en sådan retur + hanteringskostnad (395 SEK f.n inom Sverige, 995 SEK för andra länder). Faktura skickas ut inom 30 dagar från datumet då det outlösta paketet registrerats hos oss. Har du fler än 3 outlösta paket så kommer ditt kundnummer att spärras för shopping hos oss.

7. Ångerrätt Som privatkund hos Uttaget.se har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Meddelande om retur ska skickas till vår kundservice på support@uttaget.se senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid vår kundservice innan du returnerar varan.

För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information:

  • Ordernummer
  • Fakturanummer
  • Titel på de produkter du vill returnera

För att ta ställning till om du vill ha en vara måste du kunna undersöka den. Men om du ska kunna lämna tillbaka något måste den vara i så kallat väsentligen oförändrat skick. Om du har använt en vara eller hanterat den på ett sätt som inte är nödvändigt för att undersöka den vidhåller vi oss rätten att kräva ersättning för varans värdeminskning. Förpacka varan väl i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Vi ser gärna att du uppger orsak till returen samt returnerar varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av fakturan, fram och baksida) detta påskyndar hanteringen utav din retur.
 Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelse! Uttaget.se åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur.
Läs mer om returer & reklamationer. Retur- och ångerrätt gäller ej för specialbeställningar och företag.

8. Fel i vara

8.1 Fel vid leverans Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice på support@uttaget.se direkt för snabbaste service, dock senast inom skälig tid om du som kund varit förhindrat att undersöka varan vid leverans. Vi tar emot felanmälan och återkommer med returanvisningar. Skicka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så skickar vi dig en ny vara per omgående! Vid försäljning till konsument (privatperson) kommer Uttaget.se, enligt konsumentköplagen, avhjälpa felet eller företa omleverans om det kan ske utan oskälig kostnad eller olägenhet för oss. Uttaget.se har vidare alltid rätt att på egen bekostnad avhjälpa felet, t.ex. genom reparation, eller byta mot en felfri vara.

8.2 Fel under garantitiden Vi garanterar att de varor du beställt är fria från tillverkningsfel under ett år, eller under den garantiperiod som gäller för din produkt. Garanti gäller från det datum som produkten hämtats ut från Postombud alternativt levererats.
Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende. Den gäller inte heller vid yttre åverkan på produkten, som till exempel tappskador, fukt eller till följd utav åska. För mer specifik information om din produkts garanti var god se i bruksanvisningen som medföljer produkten.

8.3 Reklamation Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år. Det är endast ursprungskund som har möjligheten att reklamera till Uttaget.se, om en produkt köps i andra hand gäller endast garanti via tillverkaren.

9. Säkerhet Vi använder SSL (Secure Socket Layer), ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). SSL-protokollet behandlar data på olika sätt och krypterar informationen.

Det krävs att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren.

10. Tvist

Vid eventuell tvist kommer Uttaget.se att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

11. Definition av Uttaget.se

Överallt i denna text där uttrycket ”Uttaget.se” nämns, avses med detta ”Uttaget Belysning Skandinavia AB”.